Telephelyek létrehozása – kezelése

A Telephelyek a SwiftRoutes útvonal-optimalizálások kiindulási címei, a projektek során az útvonaltervezések az innen kiválasztott cím(ek)ről indulhatnak.


Hírek, újdonságok »


FONTOS: Legalább egy Telephelyet létre kell hozni a tervezések, projekt összeállítások megkezdése előtt.

A felhasználói igényekhez igazodva telephelyek több különböző módon hozhatók létre a SwiftRoutes szolgáltatásban:

  • egyedi címmegadással, ha csak pár kiindulási cím van (pl: áruraktár),
  • térképi pontlerakással, ha nincs pontos cím a telephelyhez (pl.: borászat, lerakat) és
  • tömeges importálással külső adatállományból, ha nagy számú kiindulási cím lehet (pl.: területi képviselők lakcímei).

Telephely létrehozása cím megadásával

Ha kiindulási címei (Telephely) rendelkeznek valós címadatokkal (irányítószám, településnév, közterület, házszám), akkor a felületen csak meg kell adnia ezeket a címadatokat a rendszer elvégzi a cím geokódolását (térképi helyjelölő meghatározása). Ha az eredmény nem elég pontos akkor a térképi jelölő manuálisan áthelyezhető.

Új telephely, címmegadással-geokódolással
Új telephely, címmegadással-geokódolással

 

Telephely létrehozása térképi helymegjelöléssel

Ha a kiindulási címei (Telephely) nem rendelkezik pontos címadattal, (pl. külterületi telep, vagy HRSZ rendelkező cím) akkor térképi jelölő használatával is megadhatja annak helyét. Pont lerakásához csak a megfelelő térképi helyre kell nagyítania és jobb egérgomb kattintással, az „Új telephely felvétele itt” gomb használatával leraknia a jelölőt.

Telephely megadása térképen
Telephely megadása térképen

Telephely megadása importfájl használatával

Ha több telephellyel rendelkezik, vagy önálló kiszállítói különböző címekről indulnak akkor a kiindulási címeket külső adattábla importálásával is felveheti a telephelyek listájába. Az importfájl szerkezete kötött, nem tartalmazhat fejlécsort, speciális karaktereket, függvényeket, hivatkozásokat. A kötelező elemek a megadott sorrendben külön oszlopba kell szerepeljenek. Az alkalmazás elvégzi a listaelemek geokódolását, majd az eredményt táblázatos formában és térképen is megjeleníti. Mentés előtt lehetőség van a geokódolás eredményének ellenőrzésére, szükség szerint a térképi helymegjelölők áthelyezésére.

Telephelyek importálása
Telephelyek importálása

Telephelyek szerkesztése

A telephelyek listája a SwiftRoutes rendszerében eltárolásra kerülnek, új projekt létrehozásakor, csak ki kell választani a tervezésbe bevont telephelyeket. A lista bármikor bővíthető új telephely megadásával, vagy abból korábban létrehozott telephely törölhető.

Telephelyek listázása és szerkesztése
Telephelyek listázása és szerkesztése

Próbálja ki most a SwiftRoutes szolgáltatást »