Útvonal-optimalizálás

Az optimalizálás a tervezés utolsó lépése. Optimalizálás során kerülnek a célcímek hozzárendelésre a kiszállító(k)hoz a tervezési alapbeállítások figyelembe vételével. Az alkalmazás elvégzi a célcímek szétosztását – Túrákba rendelését – és a bejárási sorrendek meghatározását is.


Hírek, újdonságok


Optimalizálás, útvonalak tervezése

SR-tervezes-optimalizalas

Tervezett útvonalak – túrák – áttekintése

Az optimalizálás lefuttatását követően az eredmény térképen és táblázatos formában is megjelenik. A részletes túraadatok megtekintése a túra nevére kattintva érhető el.

SR-tervezes-turalap

A táblázat túrákra osztva mutatja:

  • a túra nevét,
  • a kiszállító nevét,
  • a kiindulási telephelyet,
  • a beállított várakozási időt,
  • a túra kezdetének időpontját,
  • a túra várható végének időpontját,
  • a bejárandó célcímeket azok sorrendjében az azonosító adatokkal, a szakaszhosszokkal, és a megtételhez szükséges részidőkkel, valamint
  • az összesítő adatokkal: összes út, megtételhez szükséges összes idő.

A térképen a telephely (piros) és a célcímek (kék sorszámozott) ikonnal jelöltek. Egy-egy ikonra kattintva megjelenik annak címe (vagy neve, ha az importfájlban az külön elem volt).

Minden kiszállítóhoz egy túra tartozik a tervezés során, az optimalizálás elvégzését követően a túra valamint a célcímek megnevezése módosítható. Az így megadott megnevezésekkel kerül a túra a projekt keretében mentésre. Minden mentett túra a „Projektek” menüből elérhető. Illetve az androidos navigációs alkalmazásba bejelentkezett kiszállító a saját túráit láthatja, annak célcímeire közvetlen navigációt indíthat.

FONTOS: A túrákban szereplő célcímek és telephelyek térbeli pozíciója itt már nem szerkeszthető, a sorrend manuálisan nem módosítható.

Tervezett útvonalak tárolása, lekérdezése

Az eredmény végleges mentésével jön létre a projekt, mely a „Projektek” menüpontban tárolt, mindaddig, míg a felhasználó nem törli onnan.

SR_Projektek

 

Próbálja ki! Regisztráljon most »